Přemýšlíte, co si zítra uvaříte k obědu? Možná byste rádi zkusili něco nového. Už jste někdy připravovali musaku s mletým masem? Zkuste to. Na dobře připravené musace si pochutná celá rodina.

Musaka s mletým masem: Tip na zítřejší oběd

Musaka s mletým masem je výborným pokrmem z mletého masa, který se i u nás připravuje stále častěji. Pochází z kuchyně Blízkého východu, ale známá je snad po celém světě.

Musaka se připravuje na různé způsoby. Základní musaka je s mletým masem a dále s brambory, ale oblíbená je i musaka z lilku. Některé recepty kombinují lilek i brambory a setkáte se i s dalšími obměnami.

Jak připravit musaku

Oběd

Oběd

Příprava musaky není složitá. Rozpálíte olej, osmahnete na něm cibulku, přimícháte mleté maso, pepř, sůl a nasekaný česnek.

Poté si připravíte lilky. Nakrájíte je na kolečka, osolíte, osušíte a poté se smaží na pánvi. Mezí si oloupejte rajčata a nakrájejte je na drobné kousky. Na drobné kousky se nakrájí i papriky.

Máte-li vše připravené, stačí to již jen naskládat do vymaštěného pekáče. Nejdříve do něj vložte lilky, poté masovou směs, směs rajčat s paprikami a poté zbylé maso a nakonec ještě linky. Pečeme zhruba 50 minut a poté podáváme.

A jakou polévku?

„Polévka je základ“, a proto by měla být součástí oběda. Když už ne každý den, tak alespoň jednou za čas.

A jakou polévku si připravit? Možností je bezpočet. Zkuste třeba fazolovou polévku, nejenže je výborná, ale také obsahuje mnoho výživných látek.

I receptů na fazolovou polévku je hodně. Určitě si najdete takový, který se stane oblíbenou součástí vašeho jídelníčku.